Bækmark & Kvist

Mange indbrud hos virksomheder i juleferien. Et af Danmarks største forsikringsselskaber, Topdanmark, forklarer, at juleferien bliver udnyttet af mange indbrudstyve, som vælger at gå på rov i de forskellige virksomheder, når erhvervslivet holder ferie.

Skadeleder for Erhverv/Landbrug i Topdanmark, Thomas Skrostrup, siger, at de oplever en stigning i indbrud i december, og at når de erhvervsdrivende er væk, stiger risikoen for indbrud, ligesom der er større risiko for indbrud i weekender end på hverdage. Også hærværk og brande er et problem for virksomhederne i juleferien, hvor pludselig opstået brand i f.eks. elektriske installationer har tid til at brede sig.

I julen oplever mange virksomheder, at deres postkasser bliver sprængt i stykker af fyrværkeri. Disse uheldige situationer kan dog forebygges, hvis virksomhederne tager imod nogle af rådene fra de danske forsikringsselskaber på www.stopindbrud.dk.

Mange af anbefalingerne koster penge, men bør ses som investeringer, der ofte kan hentes hjem på forsikringspolicen. Eksempler på anbefalingerne er, at virksomhederne kan sætte brandalarmer op og lade lys være tændt ved hjælp af en timer.